Grupul Fildas-Catena a fost premiat cu trofeul „Lider în domeniul pharma de peste 30 de ani” de către revista Capital, în cadrul Galei Premiilor Capital 2022.

Trofeul și Diploma de Onoare au fost ridicate de Alexandru Vlad, vicepreședintele Grupului: ”Mulțumim și felicitări Capital pentru aniversarea celor 30 de ani! Anul viitor, Fildas Trading va împlini 30 de ani de la înființare! Suntem o echipă și doar cu o cooperare între membrii echipei putem ajunge la realizări. Dedic acest premiu tuturor farmacistelor și asistentelor de farmacie, care sunt dedicate bunăstării pacienților lor, care fac tot efortul și dau toată energia pentru a-și face meseria cu profesionalism”.

Gala Premiilor Capital 2022 a celebrat 30 de ani de la prima apariție a revistei ”Capital” printr-un eveniment de înaltă ținută, la care au fost prezente personalități din toate domeniile de activitate (business, cultural, medical, social, politic sau media), majoritatea fiind laureate cu premii pentru performanțele obținute și pentru acțiunile importante pe care le-au derulat pentru România de-a lungul a trei decenii.

În cadrul galei a fost lansată publicația ”Capital Top 300 Cei mai Bogați Români”, ediția 2022, și s-a organizat în scop caritabil o licitație cu lucrări plastice realizate de tineri artiști, elevi ai școlilor și liceelor de arte plastice.

Trofeele înmânate câștigătorilor au fost create special, în ediție limitată (reprezentate prin opera de artă ”Hermes”), de către artistul plastic Mihai Bogdan Turcea.

“Doi români din trei vor capitalism” – cu acest titlu deschidea revista ”Capital” primul număr apărut în 4 decembrie 1992. În urmă cu 30 de ani, pe când în România nu existau nici bursă, nici pieţe funcţionale şi nici internet, se lansa prima revistă economică care îi învăţa pe români ce înseamnă capitalismul. ”Capital” a fost deschizător de drumuri în presa de business românească.

Prezentatorul Galei a fost Constantin Opriș, iar printre cei care au înmânat premiile s-au numărat Dan Andronic, proprietar Editura Evenimentul Zilei si Capital, Virgil Munteanu, Director Executiv Editura Evenimentul și Capital, Sorin Andreiana, Redactor Șef revista Capital, Alexandru Turcu, redactor Capital, Alecu Racoviceanu, coordonator revista ”Evenimentul Istoric”, și Andreea Lăcătuș, Marketing Manager Editura Evenimentul și Capital.

Cu depozite totalizând peste 55.000 de metri pătrați la nivel național, cu o flotă formată din peste 200 de vehicule de distribuție și cu peste 850 de farmacii în toată țara, câștigând aprecierea și încrederea a milioane de români, Grupul Fildas-Catena, cu acționariat 100% românesc, este lider național în distribuția și retailul farmaceutic.