Începând din 2017, când a intrat pentru prima dată în primii trei jucători din piaţa de distribuţie de medicamente, Fildas Trading a continuat consolidare Distribuitorul a urcat pe primul loc în piaţă, depăşind Mediplus, liderul din ultimii ani. Fildas Trading operează 15 depozite la nivel naţional. 

Fildas Trading, distribuitorul de medicamente fondat de antreprenoarea Anca Vlad, a ajuns la afaceri de 4,2 mld. lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, arată datele trimise de reprezentanţii companiei pentru ZF.

Rezultatul din anul trecut duce compania pe primul loc în piaţa de distri­buţie, depăşind Mediplus, liderul din ultimii ani, care a raportat afaceri de 4 mld. lei în 2019, o creştere de 5%, din calculele ZF.

Profitul Fildas Trading a fost de 134 mil. lei în 2019, în creştere cu 23%, iar distribuitorul angajează peste 1.200 de persoane.

Încă din 2017 Fildas a început mai puternic consolidarea în piaţă, când a trecut pentru prima dată în top trei distribuitori de medicamente, depăşind Farmexim. Ulterior, în 2018 a mai urcat un loc după ce a devansat din perspectiva afacerilor Farmexpert (actualul Alliance Healthcare).

Din cele mai recente date, distribuitorul Fildas aprovizionează cu produse cele peste 800 de farmacii Catena din ţară, dar şi alţi peste 1.000 de clienţi cu circa 3.500 de puncte de lucru, ceea ce înseamnă jumătate din numărul total al farmaciilor la nivel naţional. Compania deţine o flotă auto formată din circa 130 de autoutilitare şi 12 camioane de mare tonaj, având peste 1.100 de angajaţi.

Portofoliul companiei a crescut de la an la an, în acest moment Fildas Trading distribuind peste 11.000 de produse, de la aproximativ 150 de producători.

În total, Fildas are 15 depozite în câteva dintre cele mai mari oraşe ale ţării, după ce anul trecut a deschis un nou depozit la Craiova, cu o suprafaţă de 10.000 mp, o investiţie de 1,5 mil. euro.

Sursa: Ziarul Financiar