ana-ruxandra-ilfoveanuExpozitia de pictura a artistei Ana Ruxandra Ilfoveanu ne introduce intr-o lume fabuloasa, unde alchimisti, arlechini si actori de carnaval creeaza scenete de neuitat. Expozitia prezinta lucrari de pictura si grafica, si este deschisa la Galeria Senso pana pe 6 noiembrie 2015.

Personajele de poveste ale artistei Ana Ruxandra Ilfoveanu

Cand patrunzi in universul Anei Ruxandra Ilfoveanu – si este indicat sa iei spontan aceasta decizie, spre a putea dialoga, levitand, cu Paznicul orasului, spre a intelege, prin sporul noilor cunostinte tehnologice, fascinantele si utopicele aparate ale timpului, spre a deslusi adevarata identitate a Vanzatoarei de iluzii, pentru a putea participa, din convingere si cu folos, la Sarbatoarea Fecioarei de Ceres, spre a nu ramane in afara peisajelor ei care se apropie de privitor, indemnandu-l sa le strabata –, ai inca o data certitudinea ca „lumea-i un teatru, [iar] noi suntem actorii” dinauntrul sau din afara scenei, mai mult sau mai putin inzestrati. (Dr. Doina Pauleanu – critic de arta, Directorul Muzeului de Arta Constanta)

Mi se pare interesanta si demna de relevat staruinta cu care artista se mentine in registrele viziunii figurative, supusa insa epurarii si schematizarii. Desenator incercat, Ana Ruxandra Ilfoveanu este, in acelasi timp, un colorist cu inepuizabile resurse, demonstrand, odata in plus, adevarul butadei stilul este omul insusi, formulata in secolul al XVIII-lea de naturalistul, matematicianul, biologul si scriitorul francez Georges-Louis Leclerc de Buffon. (Anca Vlad, Presedinte Fundatia FILDAS ART)

Un reportaj de la vernisaj poate fi vazut pe pagina Senso TV.